Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

"ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑΪΔΕΙΟΥ ΤΕΛΙΚΑ... "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"

Ήδη από πέρσι είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργούσε η κατεύθυνση του υπουργείου για την μη διάθεση όλων των απαραίτητων συγγραμμάτων (eudoxus – ένα βιβλίο ανά μάθημα)! Σε αυτό το εξάμηνο, όμως, με την περαιτέρω υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και το κούρεμα των αποθεματικών του ΕΜΠ μέσω του PSI, το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί από το ίδρυμα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του πρύτανη.
Για τον λόγο αυτό ο Φοιτητικός μας Σύλλογος , με πρωτοβουλία του σχήματος, αποφάσισε, μέσα από την Γενική Συνέλευση της 21/03 και σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους του πολυτεχνείου, να προβεί στην κατάληψη του Θωμαϊδείου Κέντρο Εκδόσεων ΕΜΠ και την εκτύπωση των απαραίτητων συγγραμμάτων για όλους τους φοιτητές.
  Την δεύτερη μέρα της κατάληψης, ο πρύτανης είχε ήδη ενημερώσει τους φύλακες να μην ανοιχτεί το Θωμαΐδειο και να μην επιτραπεί στους φοιτητές να συνεχίσουν την εκτύπωση των συγγραμμάτων από τα μηχανήματα του πολυτεχνείου. Ωστόσο, το πρυτανικό συμβούλιο συνεδρίασε και αποφάσισε να διαθέσει κονδύλι της τάξεως των 100χιλιάδων ευρώ, για την αγορά των βιβλίων που είναι απαραίτητα, από τους εκδοτικούς οίκους.  Ενώ τις προηγούμενες μέρες μας πληροφορούσαν ότι “δεν υπάρχει σάλιο“, ξαφνικά βρέθηκαν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο τα αναγκαία χρήματα!
Όλα αυτά δείχνουν ότι τελικά οι φοιτητές μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, την μαζική και δυναμική τους συμμετοχή στην κατάληψη για το τύπωμα των βιβλίων «ταρακούνησαν» αρκετά την διοίκηση του ιδρύματος για να αλλάξει τις «προτεραιότητές» της.  Βέβαια, αυτό αποτελεί νίκη του Φ.Σ. Ναυπηγών, σε συνεργασία με τους άλλους φ. συλλόγους του Πολυτεχνείου, αλλά οι φοιτητές δεν θα πρέπει να εφυσηχαστόυν σε αυτές τις διακηρύξεις μέχρι να υλοποιηθούν!      

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: 

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ!


ΑΝΤΑΡΣΙΑ
Ανεξάρτητο Αριστερό Σχήμα Ναυπηγών, που συμμετέχει στα ΕΑΑΚ
antarsia-eaak.blogspot.com