Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών του Συλλόγου Ναυπηγών Μηχανικών:

ΑΝΤΑΡΣΙΑ(ΕΑΑΚ):        79
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:                                                     72
ΠΑΣΠ:                                                               25
ΠΚΣ:                                                                  24
ΑΡ.ΕΝ:                                                              18


    Τον τελευταίο χρόνο ο Φοιτητικός Σύλλογος Ναυπηγών με τις αγωνιστικές του αποφάσεις έχει δείξει ότι όταν οι φοιτητές δρουν συλλογικά, τότε μπορούν να καταφέρουν πολύ περισσότερα!!   
Ο Φοιτητικός σύλλογος Ναυπηγών Μηχ. Μηχ.  μέσα από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις του και τις αγωνιστικές αποφάσεις του απαίτησε την κατάργηση του νόμου - έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. Έτσι συμμετείχε και πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα του Σεπτέμβρη - Οκτώβρη, ενώ όταν το υπουργείο αποφάσισε να τον εφαρμόσει μέσω της αξιολόγησης, οι φοιτητές-ναυπηγοί ήταν εκεί και το σταμάτησαν κόντρα στις αποφάσεις των καθηγητών! 
  Και στα προβλήματα όμως, της σχολής, ο φοιτητικός σύλλογος απάντησε: 
κανένας φοιτητής χωρίς βιβλία, διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν! 
και απαίτησε να διατεθούν όλα τα απαραίτητα συγγράμματα στου φοιτητές, αλλιώς θα οδηγούνταν σύμφωνα με τις αποφάσεις του στην έκδοσή τους από τους ίδιους τους φοιτητές.

"Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη"

    Οι φοιτητές Ναυπηγοί, όμως, δεν ενδιαφέρθηκαν μόνο για τα ζητήματα που απασχολούν την σχολή τους.  Θέλοντας και οι ίδιοι να ανατρέψουν τη πολιτική λιτότητας των τελευταίων χρόνων, με μνημόνια και μεσοπρόθεσμα που φέρνουν διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και συρρικνώνουν το βιοτικό επίπεδο όλων μας, ο φοιτητικός σύλλογος μέσω των συλλογικών οργάνων του αποφάσισε την συμμετοχή του στις πανεργατικές απεργίες.  Οι φοιτητές ναυπηγοί βρισκόντουσαν για άλλη μια φόρα στην πρώτη την γραμμή και μαζί με τους άλλους συλλόγους της Αθήνας διεκδικούσαν το αυτονόητο, μια ζωή με αξιοπρέπεια...