Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…


...η συγκυβέρνηση, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι εγκάθετοί της μέσα στα πανεπιστήμια...


Πότε?
Το Σάββατο 17/11, με αφορμή την Επέτειο του Πολυτεχνείου ο λαός και η νεολαία διαδήλωσαν μαζικά αποδεικνύοντας ότι το σύνθημα για ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αυτές οι μεγάλες κινητοποιήσεις που δείχνουν την εναντίωση του λαού απέναντι στην κυβερνητική πολιτική σημαδεύτηκαν από γεγονότα όπως:
·         την άρση ασύλου το Σάββατο 17/11 στο ΑΠΘ με 16 συλλήψεις (14 μέλη των ΕΑΑΚ) καθώς και δύο απεργών εργολαβικών με πρόσχημα ότι γίνονται επεισόδια.
·         τις συλλήψεις τριών απεργών συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ με ασφαλίτικο τρόπο έξω από τα σπίτια τους με κατηγορίες της διατάραξης κοινής ησυχίας και παράνομης βίας.
·         τις συλλήψεις ενός φοιτητή και ενός εργαζόμενου στο Βόλο με την διαδικασία της τυχαίας δειγματοληψίας.
·         τον θανάσιμο σχεδόν τραυματισμό ενός φοιτητή στην Πάτρα (έχασε τον ένα μάτι του, 80% αναπηρία στο άλλο) από ρίψη δακρυγόνου στο φοιτητικό μπλοκ του Πολυτεχνείου.
Γιατί άραγε συμβαίνουν όλα αυτά?
Όσοι αγωνίζονται και αντιδρούν σε όλη αυτή την πολιτική , είτε  είναι φοιτητές, είτε ο κόσμος της εργασίας, διώκονται με χουντικές πρακτικές (βίαιη καταστολή στις κινητοποιήσεις, καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων), με στόχο την τρομοκράτηση τους και την πειθάρχηση τους στην νέα  θλιβερή πραγματικότητα που τους ετοιμάζουν.
Αυτή την «δημοκρατία» έρχεται να προασπίσει η νεολαία των μνημονίων στα πανεπιστήμια, με τον πιο  χυδαίο τρόπο. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  παίρνοντας την επιλογή να ΜΗΝ υπογράψει τα ψηφίσματα αλληλεγγύης των φοιτητικών συλλόγων για τους συλληφθέντες συναδέλφους μας και την άρση ασύλου, ουσιαστικά βάζει πλάτη στις επιλογές της κυβέρνησης και νομιμοποιεί πλήρως  όλα όσα λέγονται για τη στοχοποίηση και την ποινικοποίηση όσων αγωνίζονται.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ
Για μας, όλοι αυτοί που στηρίζουν την κρατική τρομοκρατία πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο των φοιτητών.  Την ώρα που οι φοιτητές πρέπει να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα και τα κεκτημένα τους, πρέπει να απομονώσουν όλους εκείνους που ταυτίζονται με την κυβερνητική πολιτική και τάσσονται υπέρ της.
ΑΝΤΑΡΣΙΑ 
Ανεξάρτητο Αριστερό σχήμα Ναυπηγών Μηχ. Μηχ. που συμμετέχει στα Ε.Α.Α.Κ