Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Απριλίου κάποιοι «άγνωστοι» παραβίασαν το στέκι των Φοιτητικών Συλλόγων Ναυπηγών και Μηχανολόγων βανδαλίζοντας το και σπάζοντας οτι βρήκαν μπροστά τους. Παρόμοιες πρακτικές μας είναι γνωστές απο το παρελθόν καθώς πριν δυο χρόνια το ίδιο στέκι κάποιοι το είχαν κάψει και βάψανε σβαστικες στο τοίχο. Την ίδια τύχη είχε και το στέκι των ηλεκτρολόγων μερικά χρόνια πριν καθώς ακόμη οι μνήμες της παρακρατικής επίθεσης στους στο στέκι των μεταλειωλόγων και μάλιστα εν μέσω κατάληψης είναι ακόμα νοπές. Η επίθεση έγινε λίγες μόνο μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές, τις προβοκατόρικες επιθέσεις που προσπάθησαν να διαλύσουν την εκλογική διαδικασία, αλλά και τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών (κλείσιμο indymedia και ράδιο ένταση).Όλα τα παραπάνω δεν είναι τυχαία ή ασύνδετα γεγονότα με την επίθεση στο στέκι.
Θεωρούμε ότι στους ενεργούς φοιτητικούς συλλόγους που η κυβέρνηση, μέσω των παρατάξεων της, δεν  μπορεί με εμφανή τρόπο να διαλύσει τις γενικές συνελεύσεις και την μαζική και οργανωμένη  συμμετοχή των φοιτητών στις κινητοποιήσεις, χρησιμοποιεί τέτοιου τύπου εκφοβιστικές μεθόδους. Οι φετινές φοιτητικές εκλογές, που αποτέλεσαν την επόμενη πολιτική μάχη μετά την όξυνση του φοιτητικού κινήματος του προηγούμενου διαστήματος, αποτέλεσαν ένα ακόμα μήνυμα ανυπακοής της νεολαίας στο μέλλον που της ετοιμάζουν. Πανελλαδικά, η νεολαία ταρακούνησε την συγκυβέρνηση, αποστρεφόμενη τη λογική ατομικού δρόμου και υποταγής που εκφράζεται μέσα από την πτώση δαπ-πασπ, Αντίθετα, ενίσχυσε την ανατρεπτική  λογική του συλλογικού αγώνα, που εκφράζεται μέσα απ’ τις δυνάμεις της ΕΑΑΚ. Η τάση αυτή εκφράστηκε και στους Ναυπηγούς (η ΑΝΤΑΡΣΙΑ βγήκε πρώτη δύναμη) και στους Μηχανολόγους (η ΔΑΠ συνέχισε την πτωτική της πορεία). Αυτή η δυναμική των σχημάτων και η αποδυνάμωση των καθεστωτικών παρατάξεων ΔΑΠ-ΠΑΣΠ προφανώς δεν άρεσε σε κάποιους. Έχοντας κατά νου τις τελευταίες  παρακρατικές επιθέσεις ενάντια στο φοιτητικό κίνημα ( επίθεση μπράβων της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πάτρας μερικές μέρες πριν, ΔΑΠ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που πια έχει άμεσες σχέσεις με Χ.Α. κλπ) ΔΑΠ-ΠΑΣΠ είναι ύποπτοι για την επίθεση στο στέκι.
Αυτές οι επιθέσεις εντάσσονται στην οργανωμένη προσπάθεια κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται και να δημιουργήσουν φόβο και απογοήτευση σε όλη την κοινωνία. Από την αρχή της χρονιάς έχουμε δει την οργανωμένη προσπάθεια  του κράτους να τσακίσει κάθε αντίσταση εργαζόμενων και νεολαίας, είτε με την όξυνση της καταστολής (συλλήψεις και βασανισμοί αγωνιστών, ξύλο και χημικά σε πορείες, επίταξη απεργών του μετρό, εισβολή στο άσυλο και συλλήψεις απεργών και φοιτητών μέσα στο ΑΠΘ) είτε με την ιδεολογική τρομοκρατία και τη φίμωση όποιου εξέφραζε μια διαφορετική αντίληψη (σύλληψη Βαξεβάνη και κόψιμο εκπομπών, κλείσιμο indymedia,συκοφάντηση του αγώνα στις Σκουριές και μια σειρά αντίστοιχων γεγονότων)  
Όλα αυτά τα χρόνια το φοιτητικό κίνημα δεν έσβησε ποτέ και σε πείσμα των καιρών, ο φοιτητικός συνδικαλισμός μέσω των σχημάτων των ΕΑΑΚ διατήρησε έναν ριζοσπαστικό-μαχητικό χαρακτήρα. Μέσα από την μακροχρόνια πάλη ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τις μεγαλειώδης φοιτητικές κινητοποιήσεις, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, και η ριζοσπαστική αριστερά μέσα σε αυτούς, έμειναν ζωντανοί σε πείσμα πολλών και ιδιαίτερα αυτών που κυβερνάνε.  Οι παρακρατικού τύπου επιθέσεις δεν μας πτοούν, η απάντηση του φοιτητικού κινήματος πρέπει να είναι σαφής το επόμενο χρονικό διάστημα: ενεργοί φοιτητικοί σύλλογοι και μπλοκάρισμα των διαγραφών και των ειδικεύσεων στα προγράμματα σπουδών, διαρκής αγώνας στο πλάι του λαού για την ανατροπή Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ γιατί δεν θα γίνουμε η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη..
Απάντηση να πάρουν ενότητα και αγώνα
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ανεξάρτητο αριστερό σχήμα Ναυπηγών Μηχ. Μηχ. που συμμετέχει στα ΕΑΑΚ

Αριστερή Πρωτοβουλία Τύρβη σχήμα της ΕΑΑΚ