Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 5/11/2013


            Ήδη βρισκόμαστε εννιά εβδομάδες σε κινητοποιήσεις στα μεγαλύτερα Ιδρύματα της Χώρας (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πάτρας κ.λπ.) λόγω της μεγαλειώδους απεργίας των εργαζομένων. Ένας αγώνας (απεργία και κατάληψη των κτιρίων για να μην δοθούν στο υπουργείο οι καταστάσεις των εργαζομένων και αρχίσουν οι απολύσεις) που αντικειμενικά μπήκε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 12.500 δημόσιους υπάλληλους, μέτρο που ήταν προϋπόθεση για την επόμενη δόση από την τρόικα. Την στιγμή που κανονικά το Υπουργείο θα ετοίμαζε το νέο γύρο απολύσεων, πιεζόμενο από την απεργία των διοικητικών και το αδιέξοδο που αυτή έχει δημιουργήσει, φαίνονται σημάδια πανικού στον Υπουργό και τους επιτελάρχες του. Ο Υπουργός πιέστηκε από τον αγώνα και δεν εξήγγειλε μηνύσεις για να εξαναγκάσει τις διοικήσεις να στείλουν τις καταστάσεις των εργαζομένων, αλλά δημιούργησε μια ψηφιακή πλατφόρμα για την ατομική απογραφή των εργαζομένων ώστε να αρχίσουν από εκεί οι απολύσεις. Η εν λόγω πρωτοβουλία, όμως, καταπατά το συνταγματικό δικαίωμα την απεργίας, δεν διασφαλίζει τη μυστικότητα των προσωπικών δεδομένων και με μεγάλα προβλήματα για τη σωστή δήλωση στοιχείων. Ενώ στην αρχή η κυβέρνηση μέσω ψευδών ειδήσεων προσπάθησε να παρουσιάσει ότι έχουν απογραφεί τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων στην πλατφόρμα την πρώτη μέρα, η απάντηση των διοικητικών ήταν αποστομωτική αφού μαζεύτηκαν πάνω από 800 δηλώσεις μη απογραφής σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ. Υπό αυτό το κλίμα το υπουργείο προσπάθησε να διασπάσει τον αγώνα των εργαζομένων απειλώντας πως αυτοί που δεν θα απογραφούν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία. Δυστυχώς τα πολιτικά παιχνίδια, οι ψυχολογικοί εκβιασμοί, τα ξεπουλημένα ΜΜΕ και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων να απογραφούν, με πολλές ενστάσεις για το κατά πόσο είναι σωστό, και τελικά μόνο 300 να πουν ΟΧΙ! Παρόλα αυτά, αυτό που συνεχίζει να ενοχλεί την κυβέρνηση είναι η ενότητα και η διάρκεια του πανεπιστημιακού μετώπου, αφού οι κινητοποιήσεις και μετά την απογραφή συνεχίζονται. Ένας αγώνας που τώρα θα πρέπει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις μετά και τις ανακοινώσεις του συμβούλου του Υπουργού Παιδείας ότι το 2014 θα ακολουθήσει η διαθεσιμότητα εργαστηριακών – καθηγητών και επιστημονικού προσωπικού των Ιδρυμάτων. Αυτός ο αγώνας ξεκίνησε ενωμένος και θα τελειώσει έτσι όσο και αν αυτό αντιτίθεται στην πάγια τακτική της κυβέρνησης για διάσπαση των αγωνιζόμενων κομματιών. Όταν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας χτυπήσει έναν – έναν, εμείς, ως πανεπιστημιακή κοινότητα απαντάμε συλλογικά με αγώνα διαρκείας! Δεν είναι τυχαίο ότι λόγω αδυναμίας να κάμψουν το αγώνα των εργαζομένων, διαρρέουν φήμες για μία ακόμη επιστράτευση ώστε να λήξουν την αντιπαράθεση καταστρατηγώντας και πάλι θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας.
            Ο λόγος για αυτό το τεράστιο κύμα απολύσεων αλλά και αυτών που έρχονται (άλλες 30.000) είναι πολύ συγκεκριμένος: η διάλυση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων σε δημόσιο και σε ιδιωτικό τομέα. Τ
ο δημόσιο στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις χώρες παραμένει «ο μεγαλύτερος εργοδότης», καθώς απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις, το δικαστικό σώμα, τη δημόσια διοίκηση, στην εκπαίδευση και στο σύστημα υγείας. Είτε οι απολύσεις είτε οι επερχόμενες επαναπροσλήψεις μέσω ολιγόμηνων συμβάσεων με μισθούς των 400 ευρώ από τη μεριά του κράτους αποτελούν προϋπόθεση για την περεταίρω επιβολή των νεοφιλελεύθερων μέτρων στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την εξαφάνιση του κατώτατου μισθού, διεύρυνση τον ατομικών συμβάσεων, διάλυση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κλπ.
           
Τα επικείμενα νέα μέτρα προκαλούν αντιδράσεις
Είναι κοινή παραδοχή πια ότι οι προσπάθειες του Σαμαρά να πείσει ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα είναι τουλάχιστον τραγελαφικές. Η ανυπαρξία κάποιας μορφής φιλολαϊκής ανάπτυξης, που τόσο επικαλούνται, αλλά και η διευρυμένη ανασφάλεια και μιζέρια, που διαπερνούν την ελληνική κοινωνία, έχουν εντείνει την απονομιμοποίηση της κυβέρνησης, προκαλώντας περαιτέρω πολιτική αστάθεια. Η φυγή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ (της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας στην Ελλάδα), η ανυπαρξία σοβαρών επενδύσεων στη χώρα καθώς και η κοινά αποδεκτή από όλους, μη βιωσιμότητα του χρέους αναιρούν και τυπικά την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να δώσει θετική διέξοδο στο σφαγιασμό μισθών - συντάξεων και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του successstory. Ταυτόχρονα η ανακοίνωση του eurogroup που απέκλεισε ένα νέο κούρεμα του χρέους και η επιμονή στη λιτότητα από την πλευρά της τρόικας δημιουργούν την βεβαιότητα ότι νέα μνημονιακά μέτρα είναι προ των πυλών.
            Η περαιτέρω επίθεση της κυβέρνησης σε μια σειρά κλάδων αλλά και ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων έχει ανοίξει ένα νέο πεδίο αγώνων, καθώς και ιδιαίτερα σημαντικά κοινωνικά μέτωπα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχεδιάζουν ξανά κινητοποιήσεις και μιλούν για αναζωπύρωση της απεργίας μετά την πανεργατική. Ηχηρό μήνυμα δώσανε και  οι  απολυμένοι σχολικοί φύλακες που κατέφθασαν με τα πόδια από τη Θεσσαλονίκη όπου μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους διοικητικούς των ΑΕΙ περικύκλωσαν την Βουλή. Επιπλέον, πεδίο συμπύκνωσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας αλλά και αντιδράσεων αποτελεί το μέτωπο τον ιδιωτικοποιήσεων (με τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ να έχουν ήδη δρομολογηθεί προς ξεπούλημα). Προ των πυλών είναι και το ξεπούλημα - κλείσιμο του συνόλου της αμυντικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, νέες διαθεσιμότητες - απολύσεις και έρχεται νέο μνημόνιο με νέα δυσβάστακτα μέτρα για την κοινωνική πλειοψηφία (αυτές τις μέρες περνάνε νέες ρυθμίσεις για αύξηση στην παρακράτηση φόρου από το 20% στο 26% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μείωση των συντάξεων έως και 30% για χιλιάδες συνταξιούχους).
            Τα μέτωπα που ανοίγει, λοιπόν η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή είναι πολλά και δύσκολα. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι εργαζόμενοι στους επιμέρους κλάδου που κινητοποιούνται πιέσανε τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να βάλουνε μια 24ωρη απεργία στις 6 Νοέμβρη. Είναι ώρα με αφορμή τα παραπάνω, τις κινητοποιήσεις στην εκπαίδευση, την  γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη και με θρυαλλίδα τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη για ένα νέο γύρο λαϊκών αγώνων που θα εκφράσουν την κοινωνική δυσφορία και θα θέσουν εκ νέου το αίτημα για ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής.

Αναγκαίο το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής
Πρέπει να μας είναι  σαφές, ότι πλάι με τις επιθέσεις και την απροκάλυπτη δράση των ναζί, αλλά ακόμα και την ίδια την σύλληψη μελών της Χ.Α., ξεδιπλώνεται έλα ολόκληρο κυβερνητικό σχέδιο σκλήρυνσης και αυστηροποίησης του κρατικού μηχανισμού και του νομικού πλαισίου με σκοπό να τσακιστεί ο λαός και τα δικαιώματά του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι παράλληλα με τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών, το κράτος επιλέγει να συλλάβει και 30 αγωνιστές από τις Σκουριές με τις ίδιες κατηγορίες, σύναψη δηλαδή εγκληματικής οργάνωσης. Τα λαϊκό κίνημα είναι το μόνο που μπορεί να τσακίσει τα φασιστικά ιδεώδη και αυτούς που τα αναπαράγουν μέσα στην κοινωνία.
Η δολοφονική επίθεση κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής δρα, το λιγότερο, προβοκατόρικα απέναντι στο λαϊκό κίνημα, αφού δίνει την καλύτερη αφορμή στην κυβέρνηση να στοιχειοθετήσει καλύτερα την «θεωρία των δύο άκρων» και να στοχοποιήσει το επόμενο διάστημα την αριστερά και το ίδιο το κίνημα. Η απάντηση στους φασίστες δεν πρέπει να είναι ξεκομμένη από το λαϊκό κίνημα, δεν είναι η εκδίκηση και η τυφλή βία, αλλά πρέπει να τους οριοθετήσει, μην επιτρέποντας τέτοιες λογικές να έχουν αντίκρισμα στις γειτονιές. Το τσάκισμα του φασισμού χρειάζεται ευρύτερα αντιφασιστικά μέτωπα σε γειτονιές, που θα βάζουν φραγμό στους φασίστες αλλά θα συντονίζονται κεντρικά για να εξαλείψουμε τελικά τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Το Πολυτεχνείο στο απόσπασμα…
            Έπειτα από την εντεινόμενη επίθεση, την τελευταία περίοδο, στο δημόσιο Πανεπιστήμιο με την οικονομική ασφυξία, τις συγχωνεύσεις σχολών (σχέδιο Αθηνά) και τη συνεχόμενη προσπάθεια διάσπασης των ενιαίων πτυχίων,  ήρθε η ώρα, σύμφωνα με το Υπουργείο, να τεθεί σε διαθεσιμότητα - απολυθεί ένα μέρος από το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων (δηλαδή γύρω στους 1700 εργαζόμενους) και θα ακολουθήσει40% μείωση του καθηγητικού προσωπικού μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Πιο συγκεκριμένα, για το ΕΜΠ από τους συνολικά περίπου 878 εργαζόμενους στο διοικητικό-τεχνικό προσωπικό (άνθρωποι που δουλεύουν σε γραμματείες, εργαστήρια κ.λπ.) θα απολυθούν 399 (!), αριθμό που ανακοίνωσε το υπουργείο μέσα από την εφημερίδα της κυβερνήσεως.
                Για να αντιληφθούμε τι σημαίνουν αυτές οι απολύσεις (-47%) αρκεί να αντιληφθούμε την αδυναμία να υπάρξει πανεπιστήμιο χωρίς το απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό. Πολύ δε περισσότερο, από τη στιγμή που το ΕΜΠ, σε αυτό το προσωπικό, εντάσσει εργαζόμενους όχι μόνο στη διοικητική διαδικασία, αλλά και στην εκπαιδευτική (π.χ. επιτηρήσεις, βοήθεια σε εργαστηριακά μαθήματα, κ.λπ.) και στην ερευνητική (όπως εύκολα αποδεικνύεται όχι μόνο από τα τυπικά υψηλά προσόντα του προσωπικού αλλά και από τα βιογραφικά τους, π.χ. συμμετοχή σε επιστημονικές εργασίες).
                Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου, οι εργαζόμενοι απάντησαν με μαζικές συνελεύσεις του συλλόγου εργαζομένων ΕΜΠ από τις 3/9 που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.  Σε όλες αυτές τις συνελεύσεις η αυθόρμητη διάθεση των ανθρώπων να αγωνιστούν πραγματικά σάρωσε τις μεσοβέζικες προτάσεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ) και αποφάσισε, με συντριπτική πλειοψηφία, αγώνα διαρκείας, ακόμα και μετά την ανακοίνωση των απολύσεων. Ακόμα και η Σύγκλητος του ΕΜΠ πήρε απόφαση υπό την πίεση των εργαζομένων και των φοιτητικών συλλόγων να δηλώσει αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος.

Τι σημαίνουν οι απολύσεις εργαζομένων για τους φοιτητές???
                Οι μαζικές απολύσεις των διοικητικών εργαζομένων στα Πανεπιστήμια δεν αποτελούν απλά μέρος των απολύσεων στο δημόσιο, αλλά θα αποτελέσουν και ένα καθοριστικό βήμα ώστε η κυβέρνηση να εντείνει την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την επίθεση στους φοιτητές. Πιο συγκεκριμένα, στο ΕΜΠ για παράδειγμα, η απόλυση του μισού προσωπικού του (που περιλαμβάνει κόσμο που δουλεύει στη γραμματειακή υποστήριξη αλλά και στα εργαστήρια ως επιστημονικό προσωπικό), θα δημιουργήσει μια κατάσταση αδυναμίας να λειτουργήσει το ίδρυμα στα πλαίσια των προηγούμενων χρόνων (μια σειρά από εργαστήρια και γραμματείες θα αδυνατούν να λειτουργήσουν μετά τις απολύσεις και η μείωση της χρηματοδότησης κατά 85% τα τελευταία χρόνια δεν αφήνει περιθώρια για επαρκείς επαναπροσλήψεις), δημιουργώντας ως αντικειμενική ανάγκη τη συγχώνευση των σχολών (π.χ. Ναυπηγούς με Μηχανολόγους) ώστε να μειωθούν οι δομές του Ιδρύματος και επομένως οι ανάγκες του για υποστηρικτικό προσωπικό. Πιο συγκεκριμένα, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν διοικητικές συγχωνεύσεις σχολών (κοινές γραμματείες, κτίρια, ενιαία χρηματοδότηση) βάζοντας τα θεμέλια για την ουσιαστική συγχώνευση και σε επίπεδο καθηγητικού προσωπικού, εργαστηρίων και φυσικά προγράμματος σπουδών που θα διασπάται σε ροές ανά αντικείμενο.
                Με τις συγχωνεύσεις σχολών και τη δημιουργία ροών στο εσωτερικό τους αναγκαστικά θα δίνονται διαφορετικά πτυχία από τις ίδιες σχολές, στα οποία θα αναγράφονται οι ροές-εξειδικεύσεις (π.χ. ροή σχεδιαστή πλοίου ή μηχανολόγου ναυπηγού ή μηχανικού περιβάλλοντος). Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, επιγραμματικά αναφέρουμε: ο νόμος Διαμαντοπούλου αναφέρεται ρητά σε πιστωτικές μονάδες και  στο σπάσιμο των πτυχίων σε 3 χρόνια bachelor +2 χρόνια master. Μαζί με το σχέδιο Αθηνά το οποίο έκλεισε, συγχώνευσε και δημιούργησε ροές σε δεκάδες σχολές, πέρασε από τη Βουλή τροπολογία του νόμου με την οποία ο Υπουργός, με ένα απλό προεδρικό διάταγμα, μπορεί να κλείνει, να συγχωνεύει και να δημιουργεί ροές μέσα στις σχολές χωρίς καμία άλλη έγκριση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις «αξιολογήσεις» του προηγούμενου διαστήματος από επιστήμονες και μεγαλοκαθηγητάδες του εξωτερικού που διακήρυτταν την αναγκαιότητα οι σχολές να εξειδικευτούν και να εντατικοποιηθούν. Αν παρατηρήσει κάποιος τον οδηγό για το νέο Λύκειο εύκολα θα αντιληφθεί ότι ήδη μια σειρά από σχολές φαίνονται διασπασμένες σε επιμέρους εξειδικεύσεις (π.χ. ξεχωριστά Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Πληροφορικής, Μηχανικοί Ορυκτών Πόρων αντί για Μηχανικούς Μεταλλείων-Μεταλλουργούς). Έτσι, η διάλυση των πτυχίων, όπως δρομολογείται μέσω των εσωτερικών κανονισμών, θα διαλύσει οποιαδήποτε επαγγελματική κατοχύρωση, θα δημιουργήσει πολλές ροές στην ίδια σχολή με διαφορετικό πτυχίο (ναυπηγός μηχανών πλοίου και ναυπηγός σχεδίασης) και άρα σε μεγαλύτερη ανεργία αφού θα είναι πιο ειδικευμένο το αντικείμενο και οι απόφοιτοι.
                Με βάση τα παραπάνω, και με πρόφαση την ελλειμματική χρηματοδότηση, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για μετακύληση του κόστους σπουδών στους φοιτητές, με τη σταδιακή εισαγωγή διδάκτρων, το κόψιμο των δωρεάν βιβλίων, τη διάλυση των φοιτητικών παροχών (σίτιση, στέγαση). Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι διαγραφές είναι προ των πυλών, καθώς καμία «αξιολόγηση» δεν θα δεχθεί τόσο μεγάλο λόγο φοιτητών προς εργαζομένους και καθηγητές, προβάλλοντας ως μόνη διέξοδο τη διαγραφή χιλιάδων φοιτητών (στο πανεπιστήμιο Αιγαίου ήδη εξαγγέλλονται διαγραφές). Κυρίαρχα, όμως, οι διαγραφές φοιτητών, που θα γίνει προσπάθεια να ενσωματωθούν στους εσωτερικούς κανονισμούς των Ιδρυμάτων, θέτουν υπό διακύβευση τη δυνατότητα περάτωσης των σπουδών για πολλούς φοιτητές και στέλνουν τους υπόλοιπους σε καθεστώς τρέλας για να προλάβουν τις προθεσμίες διαγραφής τους.
                Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η επιλογή του υπουργείου να χτυπήσει με τις απολύσεις κυρίως τα τρία μεγάλα ιδρύματα της χώρας (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ) καθώς μια επερχόμενη αποδιάρθρωση τους και εμπέδωση των αναδιαρθρώσεων σε αυτά στρώνει το έδαφος συνολικά για την αναδιάρθρωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με έναν απλό συλλογισμό, συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι σπάσιμο πτυχίων-συγχωνεύσεις-διαγραφές φοιτητών-δίδακτρα  θα περάσουν από τα Ιδρύματα ΑΜΕΣΑ  και όχι κάποια στιγμή στο μέλλον, κάτι που κάνει τον αγώνα των εργαζομένων και δικό μας αγώνα!
Πρέπει επομένως να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι το «σχέδιο Αθηνά», οι «αξιολογήσεις» και στο τώρα οι απολύσεις των εργαζομένων, για εμάς τους φοιτητές δε σημαίνουν τίποτα άλλο παρά διαγραφές, δίδακτρα και σπάσιμο πτυχίων και μάλιστα στο αμέσως επόμενο διάστημα!
Είναι η ώρα οι φοιτητές όχι απλά να στηρίξουν τους αγώνες μέσα στο Πολυτεχνείο και την κοινωνία, αλλά να συνειδητοποιήσουν ότι επηρεάζονται και έχουν άμεσο συμφέρον από τη νίκη των εργαζομένων και την ήττα αυτών των πολιτικών. Πρέπει τώρα οι φοιτητές να ανοίξουν έναν αγώνα ενάντια στις διαγραφές, το σπάσιμο των πτυχίων και τα δίδακτρα αντιλαμβανόμενοι ότι οι απολύσεις εργαζομένων δημιουργούν τους όρους για την εφαρμογή τους. Αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένος και σε συντονισμό με τα άλλα αγωνιζόμενα στρώματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, για να μπει με πραγματικούς όρους το σύνθημα να πέσει αυτή η κυβέρνηση-να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·                     ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ–ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
·                     ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
·                     ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
·                     ΚΑΜΙΑ διαγραφή φοιτητή – ΚΑΜΙΑ αλλαγή των εσωτερικών κανονισμών-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
·                     ΚΑΜΙΑ σκέψη για περικοπή φοιτητικών παροχών (βιβλία, σίτιση, στέγαση) ΚΑΙ εισαγωγή διδάκτρων, αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση. 
·                     ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ PC-LAB ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
·                     ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΜΦΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΝΑΚΗ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
·                ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/11 ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/11 ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΧΟΛΗ.
·                ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ KAI ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
·                ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΜΠ
·                ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

·                ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

·                ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ

Ανεξάρτητο Αριστερό Σχήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών που συμμετέχει στα ΕΑΑΚ