Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ (παρα)πολιτικών εννοιών…


Α
         ΑΝΤΑΡΣΙΑ (Ανεξάρτητο Αριστερό Σχήμα Ναυπηγών Μηχ.Μηχ.)το σχήμα από το οποίο γράφτηκε και αυτό το αλφαβητάρι. Όσοι αναφερόμαστε σε αυτό, συναντιόμαστε όποτε κρίνουμε αναγκαίο, συζητάμε – συνθέτουμε - αποφασίζουμε για το πως θα παρέμβουμε στη σχολή. Ενάντια σε λογικές ηττοπάθειας και μοιρολατρίας, προτάσσουμε τη συλλογική δράση των φοιτητών με άξονα τα κοινά τους συμφέροντά.
Ανταγωνισμός- ατομικισμόςο πρώτος οδηγεί στον δεύτερο. Και οι δύο προωθούνται από τις κυβερνήσεις, προσπαθώντας να οδηγήσουν φοιτητές σε ατομικές λύσεις σε προβλήματα όπου χωρούν μόνο ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ...
Απουσίες μας τέλειωσαν από το λύκειο….
Αυθαιρεσία καθηγητική εκφράζεται με πολλούς τρόπους αλλά όλοι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Εμείς βέβαια δεν τους  αφήνουμε.Δε διορθώνεται, ανατρέπεται!!
Ανοιχτές Σχολές βλέπε Συμβιβασμός


Β  
Βόλεμα οι φοιτητές δε βολεύονται, βουλεύονται…

Βασίλειος Παπάζογλου, καθηγητής Ναυπηγός, υπεύθυνος για την συγγραφή και την επιμέλεια του Νόμου-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. Πλέον ανεπιθύμητος.


Γ
Γενική συνέλευση φοιτητικού συλλόγου  το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων. Σε αυτή κάθε φοιτητής που είναι μέλος του συλλόγου μπορεί να εκφράσει την άποψή του. Πρόκειται για μία αμεσοδημοκρατική διαδικασία όπου εκφράζονται απόψεις, θέσεις, ανάγκες και απαιτήσεις των φοιτητών. Η Γενική Συνέλευση είναι υπόθεση όλων, καθώς σε αυτή εμείς οι ίδιοι αποφασίζουμε για τα ζητήματα που μας αφορούν και όχι κάποιοι «φωτισμένοι καθηγητές» ή φοιτητοπατέρες.
Γενική Συνέλευση τμήματος το πανηγυράκι της σχολής μας. Απαρτίζεται πλέον μόνο από καθηγητές (ο νόμος έκτρωμα Διαμαντοπούλου φρόντισε να απαγορέψει τους φοιτητές «για το καλό μας»). Συνήθως προσπαθεί ως όργανο να παρακάμψει τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων, ωστόσο αυτή η κατάσταση μόνο μονόδρομος δεν είναι(βλέπε νίκες) και είναι διακύβευμα οι φοιτητές να διεκδικούν την παρουσία τους.



Δ   
Δ.Α.Π. το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια… Τα γαλάζια παιδιά προσπαθούν με κάθε τρόπο να προωθήσουν τα μέτρα του υπουργείου. Για να κερδίσουν την συμπάθεια σου θα σου πασάρουν τις “τέλειες” σημειώσεις τους, θα σε καλέσουν να παρτάρεις μαζί τους ενώ παράλληλα κοιτάνε μόνο την πάρτη τους, χτίζοντας κομματικές καριέρες στην πλάτη των συμφοιτητών τους.
Διαγραφές φοιτητών στα ν+2 χρόνια θέλει να επιβάλλει ο νόμος Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, ν+2 θα είναι οι ώρες τους….
Διαδηλώσεις η αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους, όχι στη βουλή και στους διαδρόμους. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!!
Διαμαντοπούλου πρώην υπουργός παιδείας. Το φοιτητικό κίνημα την έχει άχτι και την εξαφάνισε από τον πολιτικό χάρτη, αφού μας έφερε το νέο νόμο- πλαίσιο, ο οποίος και θα ανατραπεί!
Δίδακτρα θα προσπαθήσουν να μας τα επιβάλουν… αλλά δεν θα τους περάσει.
Διαθεσιμότητες ένας ωραίος τρόπος για να μην πει η κυβέρνηση ότι κάνει απολύσεις. Τις βλέπουμε και εμείς τώρα με την προσπάθεια να απολύσει τους 400 διοικητικούς.



Ε
Ε.Α.Α.Κ. το πολιτικό μόρφωμα στο χώρο των ΑΕΙ-ΤΕΙ που 20 χρόνια τώρα θέτει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των φοιτητών απέναντι στις επιταγές των εκάστοτε κυβερνήσεων, της Ε.Ε., των πρυτάνεων και των καθηγητών. Συνδιαμορφώνει απόψεις και αντιλήψεις, συγκροτώντας σε ένα κοινό πλαίσιο  αγώνα ένα δίκτυο σχημάτων γνωστά ως τα ΕΑΑΚ.

Εντατικοποίηση πρόοδοι, εργαστήρια, προαπαιτούμενα, τεστάκια, εργασίες, χαμηλό όριο δήλωσης κι άλλα τέτοια…. η εντατικοποίηση δε σου δίνει καλύτερο πτυχίο, σου κλέβει ελεύθερο χρόνο.



Ζ
Ζώνες κόκκινες σαν αυτές που στήνονται έξω από τα υπουργεία μέχρι να τις σπάσουν οι φοιτητικές και εργατικές πορείες.
                Ζωές ανθρώπινες, το Υπουργείο Παιδείας μαζί με αυτό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης φαίνεται να μην τους απασχολεί καθόλου!



Η
Ηττοπάθεια, αντίδοτό της οι συλλογικοί μας αγώνες.
Ηττημένοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ!!

*   
Θ         
   Θέσπιση πτυχιακής εξεταστικής, πάγιο αίτημα του φοιτητικού συλλόγουγια  πιο ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών.




Ι
Ιδιωτικά πανεπιστήμια- Ινστιτούτα Δια Βίου Εκπαίδευσης αλλαγές που επέβαλαν στα μουλωχτά οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενάντια στις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων.
Ισότιμα Πτυχία ΑΕΙ – Κολλέγια μετά από αντισυνταγματική Υπουργική Απόφαση του Αρβανιτόπουλου που επιτρέπει σε απόφοιτους κολλεγίων να έχουν κοινά επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους των δημόσιων πανεπιστημίων!!



Κ
Κατάληψη μαζί με συνελεύσεις και διαδηλώσεις σηματοδοτεί την βκορύφωση του φοιτητικού κινήματος. Αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο πάλης των φοιτητών απέναντι στις επιταγές του υπουργείου.
Κίνημα όταν οι φοιτητές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται εφιάλτης στα όνειρα υπουργείων και κυβερνήσεων.
Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έτοιμη να προχωρήσει στην ψήφιση ακόμα πιο επώδυνων μέτρων εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Κανιβαλισμός, το σύμπτωση της εποχής μας όπου ο καθένας σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται στο διπλανό του.


Λ       
Λέσχη, δεν μασάμε στους ελέγχους, τρώμε όλοι δωρεάν!
Λαμόγια υπάρχουν πολλά μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, ταυτίζονται και με τους κανίβαλους σε πιο ανήθικη εκδοχή.


Μ
Μνημόνια- Μέτρα βυθίζουν στην εξαθλίωση την κοινωνική πλειοψηφία. Με ανυποχώρητους αγώνες εργαζομένων και νεολαίας θα τα ανατρέψουμε!
ΜΑΤ, με ξύλο και συλλήψεις διεξάγεται ο διάλογος των κυβερνήσεων με τους φοιτητές και τον λαό. ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ…



Ν
Νίκες, πολλές ήταν οι νίκες του φοιτητικού κινήματος ανά τα χρόνια που έστελναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις(πιο πρόσφατα το 2006-2007 η μη αναθεώρηση του άρθρου 16 για το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και ανεφάρμοστος νόμος πλαίσιο Γιαννάκου)
Νόμος – πλαίσιο Διαμαντοπούλου είναι μια απάτη, φορτώνει τα βάρη στων φοιτητών την πλάτη. Προβλέπει διαγραφές στα ν+2 και σπασμένα-ειδικευμένα πτυχία.  Δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα με αγώνες του φοιτητικού κινήματος από το 2011 μέχρι σήμερα
Ντου στα υπουργεία, τον δρόμο δείχνουν οι ναυτεργάτες του Σκαραμαγκά!


Ξ
Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ονειρεύονται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ξάφρισαν τα αποθέματα των ταμείων και των ΑΕΙ. Στο πολυτεχνείο από τα 40 εκατομμύρια που είχε, του αφήσανε μόνο 11!!!


Ο
Όριο δήλωσης μαθημάτων, μετά από 2 μήνες συνεχών παραστάσεων διαμαρτυρίας στα τμήματα σχολής αυξήθηκε από 11 σε 14 μέχρι το 4 έτος και από το 5 έτος και άνω καταργήθηκε, μεγάλη νίκη του φοιτητικού συλλόγου με μπροστάρη το σχήμα και κόντρα σε ΔΑΠ-ΠΑΣΠ..


Π
ΠΑΣΠ η παράταξη του ΠΑΣΟΚ μέσα στις σχολές. Όσο για το ρόλο της…. βλέπε ΔΑΠ…
Πολιτική για εμάς δε νοείται χωρίς τη συμμετοχή όλων σε μαζικές διαδικασίες με συνδιαμόρφωση, συναπόφαση και συλλογική δράση.
Προαπαιτούμενα παρουσιάζονται ως αναγκαία ακαδημαϊκά, ένας τρόπος για να μας δυσκολεύει περισσότερο την φοιτητική μας ζωή και να μας κρατάει πιο πολύ στην σχολή.
Πτυχίο απαιτούμε ενιαίο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό. ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ  ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ, που δεν θα διασφαλίζει τίποτα.


Ρ
Ρατσισμός όταν οι μάσκες του συστήματος πέφτουν… Μαζί με τον εθνικισμό-φασισμό δολοφονούν.


Σ
Σύλλογος μέλη του είναι όλοι οι φοιτητές που έχουν γραφτεί στη σχολή. ενεργή συμμετοχή μας κρίνεται αναγκαία ώστε να αποφασίζουμε εμείς για εμάς.
Συμβιβασμός, όταν δεν κάνεις τίποτα και θεωρείς τις επιλογές και τις πολιτικές της Τρόικας και της κυβέρνησης ως αναγκαίες και τις νομιμοποιείς, οδηγεί στον κανιβαλισμό…
Συμβούλια Διοίκησης σύμφωνα με το νέο νόμο- πλαίσιο μέσα σε αυτά θα υπάρχουν και εξωπανεπιστημιακοί και μόνο ένας φοιτητής.  Αυτά καλούνται να εφαρμόσουν ολόκληρο τον νόμο Διαμαντοπούλου και θα τα σπάμε μέχρι αυτός ο νόμος να ανατραπεί.

Σπύρου Κων/νος, ο κοσμήτορας  μας. Δεν τοποθετείται για το γεγονός ότι  όλοι οι διοικητικοί από την σχολή μας απολύονται, αλλά για το αν πρέπει να  συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι, ενισχύοντας τις πιέσεις και τον κανιβαλισμό του Υπουργείου.


Τ
Τεμπονέρας καθηγητής που δολοφονήθηκε από τον τραμπούκο της ΟΝΝΕΔ Καλαμπόκα σε σχολείο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια του κινήματος των καταλήψεων του 1990-1991 για την ανατροπή του νόμου Κοντογιανόπουλου.

             Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) πάρτε την τρόικα και μπρος δεν σας θέλει ο λαός!


Υ
Υποταγή. ΟΥΤΕ ΣΙΩΠΗΣ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Υστερία, αυτό που θα έχουν όλοι οι φοιτητές όταν θα περάσουν οι διαγραφές, το σπάσιμο πτυχίου, η εντατικοποίηση (πρόοδοι, προαπαιτούμενα).


Φ
Φασισμός τέτοιες λογικές δε χωρούν πουθενά.
Φακέλωμα, κοινή πρακτική της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μηχανολόγων και Ναυπηγών. Οι λίστες τους διέρρευσαν στο ίντερνετ τον Γενάρη του 2011, που υπήρχαν τα προσωπικά στοιχεία και οι προτιμήσεις 1600 φοιτητών των δύο σχολών!
Φροντιστήρια στο πανεπιστήμιο, έχει γίνει πια συνήθειο για άτομα που τα «σκάνε» και έρχονται μετά για να ανοίξουν τις σχολές τους γιατί χάνουν τα μαθήματά τους!!


 Χ
Χαρισμένο δεν είναι τίποτα από το ισχυρούς, ότι έχουμε το κατακτήσαμε με αγώνες εμείς ή οι προηγούμενες γενιές!
Χρυσή Αυγή συμμορία φασιστών. Νοσταλγοί του Χίτλερ με κυρίαρχη ασχολία το κυνήγι μεταναστών. Τώρα κάνουν και τους βουλευτές...
Χιόνια ελπίζουμε να μην έχουμε φέτος, γιατί χωρίς θέρμανση, τεχνική υπηρεσία και με τα κτήρια να μπάζουν και να στάζουν από παντού θα γυρίσουμε στο 1979…


Ψ
Ψάρωμα, καθιερωμένη κίνηση του καθηγητή Παντελή να μην αφήνει τους πρωτοετείς, τις πρώτες μέρες, να μπουν στην αίθουσα εάν αργήσουν, για να τους επιβάλει την πειθαρχία.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 40 χρόνια μετά ακόμα επίκαιρο!


  Ω
ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!



ΑΝΤΑΡΣΙΑ
Ανεξάρτητο Αριστερό σχήμα Ναυπηγών Μηχ. Μηχανικών που συμμετέχει στα ΕΑΑΚ

antarsia-eaak.blogspot.com