Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ


Στη βάση της απόφασης της τελευταίας γενικής συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου και μετά από τις συνεχείς μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πολλών φοιτητών στις γενικές συνελεύσεις τμήματος ώστε να παρθεί απόφαση για πιο ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, ψηφίστηκαν στη Γ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ τα παρακάτω:

o  η θέσπιση χαριστικής εξεταστικής, δηλαδή όσοι φοιτητές έχουν παραδώσει το θέμα πλοίου και τη διπλωματική, θα μπορούν να δώσουν τα μαθήματα που χρωστάνε και σε έκτακτες εξεταστικές , μετά από εισήγηση της επιτροπής προπτυχιακών σπουδών στους αντίστοιχους διδάσκοντες.
 o  η αύξηση του ορίου δήλωσης μαθημάτων, από 11 σε 14 μαθήματα από το 1ο ως το 8ο εξάμηνο. Για τα ανώτερα εξάμηνα η δήλωση μαθημάτων  είναι ελεύθερη.
  •  Η απόφαση και το ψήφισμα της προηγούμενης συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου αποτέλεσαν κόμβο για την κατοχύρωση όλων των παραπάνω. Η αύξηση του ορίου δήλωσης (και η κατάργηση του από το 9ο εξάμηνο) άρει περιορισμούς και δυσκολίες που είναι προφανείς ακόμα και σε ένα φοιτητή του 2ου και του 3ου έτους, η χαριστική εξεταστική θα βοηθήσει επίσης τους φοιτητές που είναι επί πτυχίο να μην χαραμίζουν 6 μήνες ή και παραπάνω για λίγα μαθήματα.
  • Αυτή η κατάκτηση πάρθηκε κόντρα στις καθεστωτικές παρατάξεις (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) που στην τελευταία γενική συνέλευση εναντιώθηκαν στο ψήφισμα του σχήματος για κατοχύρωση πιο ανθρώπινων όρων φοίτησης  και την παρουσία όλων των φοιτητών στο τμήμα, ώστε να μπορούν να διεκδικούν μέσα σε αυτό συλλογικά. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έφτασε μέχρι το σημείο  να αποχωρήσει από την πλέον σημαντική γενική συνέλευση και από κοινού με την ΠΑΣΠ απείχαν ενδεικτικά από το τμήμα της σχολής που κατοχύρωσε τα παραπάνω.
  • Απέδειξαν για άλλη μια φορά πια είναι η πολιτική τους: σημειώσεις, κεράσματα, εκδρομές στην Αράχοβα και τη Μύκονο, ατομικός δρόμος και νομιμοποίηση της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στα πανεπιστήμια…



ΟΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ
Ανεξάρτητο Αριστερό Σχήμα Ναυπηγών Μηχ.Μηχ. που συμμετέχει στα ΕΑΑΚ
antarsia-eaak.blogspot.com